Når NRK Mat gjør opp status for juni er det med glede vi ser at sommerens råvarer er på topp. Rabarbrapaien med smuldredeig, som Mette Stensholt Schau viste i tv-serien Grønn glede, fikk flest sidevisninger av alle oppskriftene til nrk.no/mat.
- Oppskrift: Rabarbrapai
Lises tre beste
Tre av oppskriftene på ti-på-topp-listen er det Lise Finckenhagen som står bak. To av dem hadde hun med seg til radioprogrammet Jacobsen nå i juni. Jordbærkaken ble nummer to på vår juniliste, så kom piknikpaiene like etter. Men en oppskrift fra mars 2011 ble en god nummer fem, pai med bacon og purre.
- Oppskrift: Piknikpaier med karrikrydret potetfyll
- Oppskrift: Pai med bacon og purre
Jordbær i kake og til dessert
Mats Paulsen, som lager mat i radioprogrammet Brønsj, laget jordbærpai med hvit sjokolade i fyllet. Mens Mette Blomsterberg i tv-serien Det søte sommerliv pakket jordbærparfait inn i pannekake. De to jordbæroppskriftene ble nummer fire og ni på månedens liste.
Over til reker, lam, kylling og løk
Anne Hjernøe lager mange små retter i tv-serien Spanske fristelser. Og det som fristet mest nå i juni var reker i hvitløk og chili. Oppskriften kom på en sjetteplass. Nummer sju ble lammeretten fra tv-serien Munter mat, der brødrene Price laget indiske retter. Nummer åtte er en rett med indiske referanser, ris og karri, men ble laget av Steinar Lindstrøm for NRK Sogn og Fjordane. Sist på ti-på-topplisten er det egentlig tre i en. Paul Svensson i tv-serien Hygge i Strömsö slår et slag for den helt vanlige løken og serverer den på tre forskjellige måter.
- Oppskrift: Lamb rogan josh
- Flere oppskrifter fra Munter mat