Ekstra gode energibarer

Energibar med nøtter, frø, rosiner og bær. Etter alt har stivnet dypper du energibaren i sjokolade.

Foto: Aksel Faanes Persson / NRK

Ekstra gode energibarer

Konditor Cathrine Nilsen rister nøtter og frø før hun blander dem med rosiner og tranebær. Hver energibar dyppes i mørk sjokolade.

Slik gjør du

Nøtter, mandler, sesamfrø og solsikkekjerner ristes i ovnen til gyllen farge. Cirka 180 grader i 12-14 minutter.

Mandlene og pistasjnøttene hakkes. Bland nøtter og frø med rosinene og tranebærene.

Kok fløte og sirup til 118 grader. Bruk sukkertermometer. Bland så sirupen med resten.
Spre det ut i en form i omtrent en centimeter tykkelse. Sett formen kaldt noen timer, gjerne til neste dag.

Når blandingen har stivnet, kuttes den i passe størrelser. Bruk en god kniv dyppet i varmt vann. Man kan enten temperere mørk sjokolade, smelte mørk sjokolade eller smelte mørk sjokolade med litt delfiafett oppi. Dypp energibaren halvveis ned i sjokoladen. Til denne oppskriften kan det gå med cirka 300 g kokesjokolade.

Holdbarheten er omtrent en måned.

Tips

På tur smaker det ekstra godt med varm drikke til.

Kilde: Konditor Cathrine Nilsen i radioprogrammet Brønsj, NRK P1