Slik gjør du
Nøtter, mandler, sesamfrø og solsikkekjerner ristes i ovnen til gyllen farge. Cirka 180 grader i 12-14 minutter.
Mandlene og pistasjnøttene hakkes. Bland nøtter og frø med rosinene og tranebærene.
Kok fløte og sirup til 118 grader. Bruk sukkertermometer. Bland så sirupen med resten.
Spre det ut i en form i omtrent en centimeter tykkelse. Sett formen kaldt noen timer, gjerne til neste dag.
Når blandingen har stivnet, kuttes den i passe størrelser. Bruk en god kniv dyppet i varmt vann. Man kan enten temperere mørk sjokolade, smelte mørk sjokolade eller smelte mørk sjokolade med litt delfiafett oppi. Dypp energibaren halvveis ned i sjokoladen. Til denne oppskriften kan det gå med cirka 300 g kokesjokolade.
Holdbarheten er omtrent en måned.
Tips
På tur smaker det ekstra godt med varm drikke til.
- Oppskrift: Verdens beste kakao fra Cathrine Nilsen.