Kremet reinsdyrgryte servert på eple- og sellerirotpuré og med rosenkål og tyttebær.

Kremet reinsdyrgryte servert på eple- og sellerirotpuré og med rosenkål og tyttebær.

Foto: FREDRIK G. HAREIDE / NRK

Eple- og sellerirotpuré

Kjartan Skjelde serverer eple- og sellerirotpuré til kremet reinsdyrgryte.

Slik gjør du

Skrell eplet og skjær det i terninger. Stek eplebitene i en varm panne med litt sukker til de er gyllenbrune, ca. 2-3 minutter.

Kok selleriroten i melk på svak varme til den er mør, i ca. 20 minutter.

Ta grønnsakene ut av melken og kjør de til en puré i en blender eller en hurtigmikser. Ha i smør og eplebitene og spe med litt av melken, smak til med salt og kajennepepper.

Tips

Oppskrift:

Se også: Kjartan Skjeldes oppskrifter

Kilde: Kjartan Skjelde i TV-serien Førkveld