Epler med estragonkaramell og yoghurt

Epledesserten pyntes med ringblomster og agurkurt.

Foto: Fra TV-serien Fredag i hagen / SVT

Epler med estragonkaramell og yoghurt

Tareq Taylor deler eplene i tre på en sånn måte at de blir store, runde flater med skallet på. De kokes i smør, sukker og eplemost. Herlig tilbehør er yoghurt, valnøtter og karamellsaus med smak av estragon.

Slik gjør du

Skjær ut eplekjernene fra eplene. Smelt smør, sukker og eplemost i en panne og legg eplebitene i med snittflaten ned. Kok eplene i et minutt og ta kjelen av varmen.

Server eplebitene med en klatt yoghurt, estragonkaramell og knuste valnøtter.
Dekorer gjerne med blomster som agurkurt eller ringblomst.

Estragonkaramell

Smelt sukkeret i en kjele til det har fått en gyllen farge. Sett kjelen til side og tilsett vann.
La sukkeret oppløses helt, rør av og til, ha deretter i estragon.
Avkjøl.

Kilde: Tareq Taylor i TV-serien Fredag i hagen