Video Andreas Viestad lager sorbé på to måter

Andreas Viestad lager eplesorbet ved hjelp av is og salt. Til slutt i videoen får du også se at han lager pæresorbet av en boks hermetiske pærer som er frosset ned. Oppskriften på pæresorbeten finner du nederst.

Eplesorbet

Dette er utvilsomt den morsomste måten å lage sin egen sorbet på. Ved hjelp av en pose med is og salt synker temperaturen slik at du kan lage din egen sorbet uten noe spesialutstyr. Du kan ta med deg isbiter og salt og noen poser på båttur eller piknik og lage sorbet der og da.

Slik gjør du

Ha sukker, sitronskall og litt vann i en kasserolle, kok opp og rør til sukkeret har løst seg opp. Sett til side til laken er kald.

Ha sukkerlake, sitronsaft og eplejuice i en plastpose (for eksempel en énliters ziplockpose). Forsegl posen.

Ha isbiter og salt i en plastpose som er stor nok til å romme den lille posen (i tillegg til saltet og isbitene – for eksempel en treliters ziplockpose). Bland godt og ha i en halv desiliter vann for å starte prosessen.
Putt den lille posen inn i posen med is, og rist på den med jevne mellomrom inntil eplejuicen fryser til sorbet, det tar normalt 15 til 20 minutter.

Tips

Denne oppskriften er basert på eple, men den samme teknikken kan brukes på all slags juice.

Oppskrift:

Kilde: Andreas Viestad i Sommeråpent 2010