Skøytebrødet

Brødet inneholder hele ni kryddersorter, og kan pyntes med forskjellige frø, flaksalt og grovt mel.

Foto: Marte Hoel Romskaug / NRK

Krydderbrød

Brytebrød med krydderblanding og frøtopping – perfekt tilbehør til salat, suppe eller grillmat.

Slik gjør du

Vannet skal være omtrent 40 grader. Løs opp gjæren i litt av vannet. Ha all væsken i bollen. Tilsett salt, sukker og krydder. Sikt i melet. Elt deigen godt. Sett deigen til heving. Deigen heves til dobbel størrelse.

Trill ut små brød eller boller, og dypp dem i flaksalt, frø eller grovt mel. Bruker du ulik topping på hver bolle, blir brødene enda mer dekorative. Sett dem sammen på stekebrettet. La brødene heve under klede i 10–15 minutter.

Stekes på 190 grader i omtrent 25 minutter.

Kryddermengden i brødet varierer litt fra dag til dag.

Tips

Under verdenscupen i Stavanger i 2016 la det amerikanske skøytelandslaget sin elsk på det såkalte skøytebrødet, som blir bakt og solgt i skøytearenaen Sørmarka Arena.

Kilde: Frode Grøttjord i Sørmarka Café