Salat med fersken, pekannøtter og brød med geitost

Pekannøtter, fersken og romanosalat pyntes med rødløk og serveres med lokal geitost på ristet brød.

Foto: Fra TV-serien Anne lager mat i New York / DR

Salat med fersken, pekannøtter og brød med geitost

Romanosalat har en søt og litt bitter smak. Den går godt sammen med den søte ferskenen og nyristede pekannøtter. Det blir en lun salat som serveres med sprø brødskiver med den gode osten du velger selv.

Slik gjør du

Romanosalaten rives i passe munnfuller og fordeles utover et serveringsfat.

Ha litt olje og en klatt smør i pannen og rist/stek pekannøtter og båter av fersken. Når nøttene er gylne og ferskenene myke dryppes de med litt honning og får et dryss salt. La blandingen avkjøles.

Rist brødskivene gylne og sprø i ovnen eller i en brødrister. Gni dem med et fedd hvitløk og smør på geitost. Legg brødskivene rundt salatbladene på fatet.

Ha den avkjølte fersken- og nøtteblandingen på toppen av salaten og pynt med rødløk. Serveres med en gang.

Tips

Kilde: Anne Hjernøe i TV-serien Anne lager mat i New York/DR