Ferskt andebryst med honning

Plommesaft i sausen og en hermetisert plomme ved siden av. Andebrystet ligger på en seng av pastinakk og ramsløk.

Foto: Stine Mari Sæle / NRK

Ferskt andebryst med honning og ramsløk

And er nydelig kjøtt og det blir festmiddag med enkelt tilbehør. Hanne Frosta har plukket ramsløk og har oppskriften klar.

Slik gjør du

Andebryst
Trim kjøttet rundt kantene. Rut opp fettet på andebrystet og gni kjøttet inn med salt.
Ha varm steke panne, legg brystet på. 6 min. Snu. Stek i noen minutter.

Ha honning på andebrystet. Ta av pannen, la hvile.

Tiden avhenger av hvor stort andebrystet er. Kortere tid for mindre bryst. Det er viktig at du får brystet rosa.

Plommesaus med honningsjy
Plommesaft kokes ned til halvparten. Visp inn 1 ss smør.
Bruk sjy som er i stekepannen til å søte sausen .

Ramsløk
Bladene vaskes. Kok opp 1 dl vann og 1 ss smør, ha i ramsløk. 1 min koketid så er den klar.

Pastinakk
Skjær opp grønnsakene i strimler og kok i ca 5 minutter. Koketid avhenger av størrelse.

Kilde: Hanne Frosta i Førkveld