De er søte, de er beiske og de er syrlige. NRK har sendt flere sesonger av «Niklas' mat», og et av programmene er i sin helhet viet sitrusfruktene. SVT-kokk Niklas Ekstedt viser oss hvordan han tar dem i bruk på kjøkkenet – både i salat, i middag og til dessert.
- OPPSKRIFT:
Blåskjell på asiatisk
Ekstedt lager en frisk grapefruktsalat med honningdressing og ristede pinjekjerner. Og elsker du blåskjell, må du teste den asiatiske varianten med lime, kokos og koriander.
Til slutt i programmet lager Ekstedt en magisk sitronterte, opprinnelig fra Niklas' ungdomsidol: Marco Pierre White, mannen som fikk Niklas til å ville bli kokk.
- OPPSKRIFT:
- OPPSKRIFT:
Appelsinkaker i lange baner
I programmet «Sitrus» (på svensk citrus) blir Ekstedt guidet gjennom de ulike sortene av Ylva Löv. Fra henne fikk han oppskriften på syltede kumquats, som er programmets «bonusoppskrift».
- OPPSKRIFT:
Vil du ha mer sitrusfrukt? Lise Finckenhagen har lagd pannekaker med appelsin. I programmet «Spanske fristelser» finner du en oppskrift på syltede appelsiner.
Rachel Allen har sin oppskrift på Florences appelsinkake og «Ei verd av krydder» sin appelsin- og polentakake med nellik og appelsinkaramell.