Kjøttsuppe

Oppskriften på kjøttsuppe med lam har kommet til NRK fra Eila Brandsegg i Trondheim.

Foto: NRK

Gammeldags kjøttsuppe

Godt brød og gammeldags suppe er oppskriften på en varm middagsstund.

Slik gjør du

Byggryn legges i vann. La de gjerne ligge natta over. Siles av før koking.

Løk og fennikel skjæres i terninger. Kokes sammen med lammekjøtt, vann og pepper. Kok opp og la det koke videre på svak varme i ca. 20 minutter.

Smak til med en buljongterning, salt og pepper. Hvitløk kan også brukes.

Ta opp kjøttet. Skjær det i terninger. Kjøtt og bein haes tilbake i kjelen, og alt kokes videre i 45 minutter.

Gulrot og potet skrelles og skjæres i terninger. La det kokes mens du strimler kinakålen. Ha i kinakålen og kok noen minutter til.

Kilde: Eila Brandsegg, Ranheim