Glutenfri og sukkerfri blåbærkake

Blåbærkaka fra Alexandra De Paoli kan se ut som en blå ostekake, men den inneholder ingen melkeprodukter.

Foto: Fra tv-serien Hygge i Strömsö / YLE

Glutenfri, sukkerfri og melkefri blåbærkake

Blåbærkaka er ekte raw food, og skal dermed ikke stekes, men også glutenfri, melkefri og vegansk. Og den er sukkerfri – i den forstand at den er helt uten hvitt sukker.

Slik gjør du

Kakebunn

Kjør alle ingrediensene i en blender eller kjøkkenmaskin. Det kan være lurt å kjøre mandlene litt aleine først.

Ha blandinga over i ei springform. Bre den jevnt utover bunnen med fingrene.

Topping

Kjør alle ingrediensene i en blender eller kjøkkenmaskin til det blir en jevn masse. Ha blandinga i kakeforma, jevnt over bunnen.

Sett kaka i kjøleskapet, og la den stå der i fem timer.

Tips

Vil du lage noe annet av blåbær? Prøv Lise Finckenhagens oppskrift på blåbærpai.

Kilde: Alexandra De Paoli i tv-serien Hygge i Strömsö/YLE