Grillet sandkake med bringebær

Varm formkake med bringebær serveres med en kule vaniljeis.

Foto: Fra tv-serien Hygge i Strömsö / YLE

Grillet sandkake med bringebær

Når vi har varme på grillen, hvorfor ikke grille desserten også? Paul Svensson har laget en formkake som han skjærer i skiver. Mellom to skiver har han mascarpone, bringebær og sitronmelisse.

Slik gjør du

Grillet sandkake med bringebær

Visp mascarpone med melis, sitronsaft og finrevet sitronskall. Smør fire skiver (1 cm tykke) med mascarpone. Legg på bringebær, trykk dem lett sammen så de blir litt most. Legg på noen blad sitronmelisse. Legg på en skive sandkake og trykk forsiktig sammen. Legg dem i en dobbel grillrist og grill på begge sider til de får en fin, grillet overflate. Serveres med god vaniljeis.

Sandkake

Visp egg, finrevet sitronskall og sukker luftig. Smelt smør og ha i en frøene fra vaniljestangen. Tilsett mel og smør vekselvis i eggedosisen. Ha smør og mel i en brødform, ha i røren og stek på 160 °C i ca. en time.

Tips

Som forrett eller hovedrett anbefaler vi grillet dagobertsmørbrød.

Se Paul og Elin lage sandkake med bringebær hos YLE.

Kilde: Paul Svensson i tv-serien Hygge i Strömsö/YLE