Grove hamburgerbrød

Grove hamburgerbrød med frø.

Foto: Tone Rieber-Mohn / NRK

Grove hamburgerbrød

Hamburgerbrødene du baker selv, med grovt mel. Oppskrift fra Lise Finckenhagen.

Slik gjør du

Varm melken til fingervarmt, cirka 37 grader, og hell den lunkne melken over gjæren i en bakebolle. Tilsett resten av ingrediensene, og arbeid deigen i 5-10 minutter til den blir jevn og smidig. Bruk gjerne en kjøkkenmaskin. Dekk til bollen, og la deigen heve til dobbel størrelse.

Kna deigen godt sammen på et bakebord. Del den i 12 like store emner, og trill ut fine boller. Legg bollene over på et stekebrett med bakepapir på. Ta litt mel på hånden, og trykk bollene litt flate. Dekk til med plastfilm, og la hamburgerbrødene etterheve i en halv times tid.

Pensle brødene med sammenpisket egg, og dryss over frø eller havregryn til pynt. Stek brødene midt i ovnen ved 215 grader i cirka 10-12 minutter.

Tips

Brød som blir til overs kan nytes som rundstykker, eller fryses ned til en senere anledning.

Lise Finckenhagen serverer linse- og kikertburger med grove hamburgerbrød..

Kilde: Lise Finckenhagen i radioprogrammet «Jacobsen» på NRK P1+