Strandkrabbe

Strandkrabber er en delikatesse, ifølge ekspertene.

Foto: Espen Bierud / Havforskningsinstituttet

Havforskerens strandkrabbesuppe

Havforsker og hobbykokk Anders Hjelmert gir deg den beste oppskrifta på strandkrabbesuppe.

Slik gjør du

Chili og hvitløken freses i litt olje - et par dl halvtørr hvitvin skal surre med.

Krabbene has i kokende vann og bringes til kok igjen et par minutter. Har man god tid kan man ta dem opp, avkjøle, ta av skall og fjerne gjellene. Hvis ikke, ta dem opp, avkjøl og knus dem i et klede.

De knuste krabbene siles tilbake i kraften. Øs over kraften i silen for å få ut mest mulig smak. Ha i fiskekraft og trekk/reduser til smaken er passe sterk.

Ha i frest chili og hvitløk, tomatpuré og resten av grønnsakene. Smak til med tabasko, kvernet pepper og ev. litt surt/søtt før servering.

Serveres med focaccia eller annet brød.

Tips

Les mer: Strandkrabber er en delikatesse - NRK – Sørlandet

Kilde: Havforsker Anders Hjelmert til NRK Sørlandet