Hjemmelagde chai-teposer

Litt tørre, hele krydderier, papir eller stoff, og plutselig har du din egen tepose.

Foto: Mari Rollag Evensen / NRK

Hjemmelagde chai-teposer

En god kopp te føles enda bedre hvis du har lagd teposen sjøl, eller fått den av noen. Disse teposene kan også brukes til å lage chai-latte.

Slik gjør du

I mange deler av verden brukes ordet chai i stedet for te. I denne oppskriften mener vi krydderte når vi snakker om chai. Teen kan brygges med vann, eller den kan brygges rett i varm melk.

Ingrediensene er oppgitt per tepose (det vil si en kopp med ferdig te). Skal du først lage, anbefaler vi å lage en del.

Legg fram og eventuelt klipp opp det du skal bruke som tepose, og legg ingrediensene midt oppå. Knyt det sammen til et lite knytte med mathyssing (eller annen tråd som ikke er impregnert med noe vi ikke vil drikke).

Hvis du vil, kan du la det være igjen 15-20 centimeter tråd på hvert knytte, og feste en sløyfe, en stjerneanis eller noe annet du finner på i den andre enden. Da blir det enklere å heve posen fra koppen når teen er trukket.

Tips

Skal du gi bort teposene, kan du legge ved en beskrivelse av hvordan teen skal trekke. Fasiten er kokvarm væske, bare melk, en blanding av melk eller vann eller bare vann, i fem minutter. Sukker eller honning tilsettes etter smak.

Kilde: Line Kjærran Norling