Hjerteskjell
Foto: Havforskningsinstituttet

Hjerteskjell dampet i krydder og hvitvin

Havforsker Torjan Bodvin har i sommer bedt flere kokker om tilberedningstips til det man finner i fjæra, og har fått Arne Duinker ved Nasjonalt institutt for ernærings- og sjømatforskning (NIFES) til å gi kokkeråd om hjerteskjellene.

Slik gjør du

Finhakket løk stekes gyllen i smør og olivenolje sammen med litt estragon og andre grønne urter og gjerne litt terninger av paprika for fargen sin del.

Tilsett en skvett hvitvin og hjerteskjellene og kok til skjellene åpner seg. Som alltid med skjell gjelder det å ikke dampe hjerteskjellene for lenge slik at de blir seige og smakløse. Har du ikke vin kan noen skiver sitron gi passelig med syre.

Server skjellene i dype skåler og hell litt av kraften over.

Dersom du vil variere kan du først sile fra kraften og koke opp eller redusere med litt fløte og pepper for så å helle dette over skjellene.

Tips

Kilde: Arne Duinker ved Nasjonalt institutt for ernærings- og sjømatforskning (NIFES)