Gratinert hummer

Prøv Geir Skeie sin gratinerte hummer.

Foto: Paal Andre Schwital

Hummer gratinert på to måter

Gratiner hummeren på asiatisk eller europeisk vis.

Slik gjør du

Asiatisk

Kjør alt i foodprosessor eller med en stavmikser til det er knust godt inn i smøret. Ha dette over hummeren ved servering og gratiner på 230 grader i ca 10 min.

Europeisk

Kjør alt i foodprosessor eller med en stavmikser til det er knust godt inn i smøret. Ha dette over hummeren ved servering og gratiner på 230 grader i ca 10 min.

Servering

Server hummeren varm sammen med grillet brød som er smurt inn med litt god oliven- eller rapsolje og ein grønn salat med sitron og olje på. Enkelt tilbehør er det beste til hummer synes eg.

Tips

Begge smørblandingene kan oppbevares noen dager på kjøl, eller evt også fryses viss du lager mye.

Kilde: Geir Skeie