Indisk dal med poteter og blomkål

Blomkål og poteter servert i en indisk utgave.

Foto: Fra tv-serien Anne får gjester / DR

Indisk dal med poteter og blomkål

Dal er opprinnelig ei indisk linsegryte, men i denne oppskriften er linsene bytta ut med poteter og blomkål.

Slik gjør du

Stek potet- og blomkålbiter i ei panne – med olivenolje – til de er gylne.

Tilsett ei spiseskje hel spisskummen, salt, karripastaen og ei spiseskje smør.

Steik videre til alt er gjennomstekt og godt blanda.

Hvis retten blir tørr, tilsetter du litt vann før servering.

Pynt med koriander og rød chili skåret i tynne skiver.

Tips

Dal er ei linsegryte som er en svært viktig del av det indiske kjøkken. Se også oppskriftene på karripasta, dal med røde linser og dal med grønne linser.

Kilde: Spiredon Kayyal / Anne Hjernøe i TV-programmet «Anne får gjester»