Slik gjør du
Ha linsene i ei gryte sammen med vann. Linsene skal dekkes av vannet.
Kok opp, og la linsene koke i 35 til 40 minutter. Linsene skal være helt istykkerkokte når de er ferdige. Hvis det er mye vann i kjelen, koker du litt ekstra, så det damper av.
Varm olivenolje i ei steikepanne. Tilsett finhakka løk, og steik til den er myk. Deretter har du over linsegrøten.
Ha i karripasta og en god håndfull revet gulrot La det koke opp, og kok i noen minutter. Smak til med salt.
Når dalen har en grøtete konsistens, uten å være flytende, er den ferdig.
Hell blandinga i et dypt fat og pynt med frisk koriander, rød chili skåret i tynne skiver og resten av de revne gulrøttene.
Tips
Dal er ei linsegryte som er en svært viktig del av det indiske kjøkken. Se også oppskriftene på karripasta, dal med poteter og blomkål og dal med grønne linser.