Indisk dal med røde linser

Dal med røde linser, gulrøtter og løk servert med frisk koriander.

Foto: Fra tv-serien Anne får gjester / DR

Indisk dal med røde linser

Indisk dal av røde linser er en enkel og vegetarisk gryte som kan serveres med ris, brød eller begge deler.

Slik gjør du

Ha linsene i ei gryte sammen med vann. Linsene skal dekkes av vannet.

Kok opp, og la linsene koke i 35 til 40 minutter. Linsene skal være helt istykkerkokte når de er ferdige. Hvis det er mye vann i kjelen, koker du litt ekstra, så det damper av.

Varm olivenolje i ei steikepanne. Tilsett finhakka løk, og steik til den er myk. Deretter har du over linsegrøten.

Ha i karripasta og en god håndfull revet gulrot La det koke opp, og kok i noen minutter. Smak til med salt.

Når dalen har en grøtete konsistens, uten å være flytende, er den ferdig.

Hell blandinga i et dypt fat og pynt med frisk koriander, rød chili skåret i tynne skiver og resten av de revne gulrøttene.

Tips

Dal er ei linsegryte som er en svært viktig del av det indiske kjøkken. Se også oppskriftene på karripasta, dal med poteter og blomkål og dal med grønne linser.

Kilde: Spiredon Kayyal / Anne Hjernøe i TV-programmet «Anne får gjester»