Italiensk salat

EN GODBIT: Italiensk salat på ei skive med Bodils julebrød og litt kald svinestek på toppen.

Foto: Britt Boyesen / NRK

Italiensk salat

En sprø salat som passer like godt på brødskiva, sammen med fisk eller til kjøttmåltidet. Da må det bli en italiensk salat slik Bodil Nordjore lager den.

Slik gjør du

Bland godt sammen rømme, majones, sennep og lake fra glasset med de sure agurkene.

Skrell og riv gulrøttene grovt på rivjernet eller kjør dem i matmølla. Rør gulrøttene inn i rømmeblandinga.

Riv blomkålen grovt eller kjør den i matmølla. Rør inn sammen med resten av salaten.

Strø på salt og pepper, hakk opp sur agurk og rør dette godt inn i den italienske salaten.

Tips

Passer selvfølgelig ypperlig aleine på brødskiva eller i selskap med ei skive kjøttpålegg. Denne salaten kan du også gjerne servere sammen med stekt fisk eller stekt kjøtt.

Har du noen kjøttrester, kan du skjære dem i små biter og blande dem i salaten.