Kålrotkake

NYKOMMEREN: Gulrotkake er en kjent og kjær kake, mens kålrotkaken er mer ukjent. Vel verdt å prøve!

Foto: Juliane Kravik / NRK

Kålrotkake

Prøv gulrotkakens ukjente slektning: Den saftige kålrotkaken!

Slik gjør du

Kake

Egg og sukker piskes til eggedosis. Deretter males mandlene, enten for hånd eller i en kjøkkenmaskin.

Sikt hvetemel og bakepulver.

Riv kålroten på et rivjern eller kjøkkenmaskin.

Mandlene røres inn i eggedosisen, sammen med melet og kålroten.

Hell røren i en 22 cm form, og stek kaken på 170 grader i 30-40 minutter. Sjekk med en stekepinne om den er ferdigstekt.

Glasur

Rør kremost og smeltet smør sammen. Rør melis inn i blandingen til den er passe tykk. Smøres på den avkjølte kaken.