Slik gjør du
Ha oksebrystet i en dyp kjele, ha i vann så det dekker. Tilsett persillestilker, grovhakket løk, pepper og laurbærblad. Dette skal kokes på middelsvarme til kjøttet mer mørt og nesten faller fra hverandre, ca. 5-6 timer.
Ta kjøttet ut av kraften og la det hvile i 30 minutter i romtemperatur. Sil vekk løken, persillen, pepperen og laurbærbladene.
Kok mellomstore terninger av potet, jordskokk, gulrøtter, sellerirot og kålrot i kraften på middels varme i 10-15 minutter.
Ha så i finsnittet hodekål, stangselleri, purreløk, rødløk og vårløk. La det hele koke under middels varme i 4-5 minutter før du smaker til med litt salt og pepper.
Press margen ut av margbeina og skyll margen godt i rennende vann i noen minutter, skjær den så i skiver.
Skjær kjøttet i passende biter og ha det i suppen sammen med margen helt til slutt.
Suppen kan du servere med hjemmelaget lefsekling - se oppskriften til venstre.
Tips
Oppskrift: