Klippfiskpudding
Foto: Strix / NRK

Klippfiskpudding

Klippfisk er saltet og tørket fisk, og den egner seg godt til matlaging. Prøv denne tradisjonelle, gamle retten, klippfiskpudding.

Slik gjør du

Kok klippfisken, som er godt utvannet, til den er kokt
Rens den for skinn og bein.
Kutt fisken i små terninger.
Ha fisken i en bolle og bland i egg og smeltet smør.
Bland i den sure fløten. Bland i knust kavring, mel og rosiner til blandingen henger sammen.

Dypp et klede i vann og ha i røren. Bind sammen kledet.
Kok opp vann. Når vannet koker har man kledet med blandingen uti.
Trekkes til det er fast.
Når blandingen er kokt anrettes den på fat og serveres med smørsaus og godt kokte gulrøtter.

Smørsaus til klippfiskpudding

Varm opp 1 dl fløte og rør inn 300 g smør. Må ikke koke.

Tips

Klippfisken må vannes godt ut. Vann den ut i ett døgn per cm tykkelse på fisken.

Kilde: Fra tv-serien Anno