Danske Anne Hjernøe i programmet Anne lager mat i New York sendes for tida hver formiddag på NRK1. I serien får Hjernøe inspirasjon fra alle verdenshjørner – for det er langt fra slik at maten i New York kun er fra USA.
Oppskriftene i denne episoden vil nok de fleste likevel kalle typisk amerikanske.
Berømte cupcakes
I episoden som sendes tirsdag denne uka, besøker hun Magnolia Bakery, som for alvor blei kjent da det dukka opp i TV-serien om Carrie og hennes tre venninner. Konditoriet, som nå er fast stopp på Sex and the city-omvisninger i storbyen, er berømt for sine cupcakes.
Hjernøe får et innblikk i hvordan de små fristelsene blir til, og hun besøker også en diger butikk som kun selger tilbehør til konfektlaging og kakebaking. Her finner hun muffinspapir i alle tenkelige størrelser og utforming, kakepynt i gull og glitter, sjokoladeformer og øyne som kan pryde de søte fristelsene – spiselige, selvfølgelig.
Sjokoladefudge med sjokolade
Vel hjemme på kjøkkenet lager Hjernøe cake pops, kokoskonfekt, fudge med peanøttsmør og A-kaker.
- OPPSKRIFT: Cake pops
- OPPSKRIFT: Kokosbar
- OPPSKRIFT: A-kaker med glitter
- OPPSKRIFT: Fudge med peanøttsmør, sjokolade og appelsin
Cake pops er en slags liten kake på pinne, mens kokoskonfekten kan minne om sjokoladene Bounty eller Cocos i Twist-posen. Fudgen er ei bombe av peanøttsmør, sjokolade og appelsinskall med sjokoladetrekk utenpå. På A-kakene drysser hun spiselig glitter hun kjøpte i kaketilbehørbutikken.