Laksetaco og tortilla fra Lise Finckenhagen

Lise Finckenhagen serverre sin laksetaco med hjemmelagd tortilla, eget tacokrydder, frisk tomatsalsa og guacamole.

Foto: Lise Finckenhagen

Laksetaco

Glemt kjøttdeigen og posen fra butikken? Lise Finckenhagen lager både krydder og tortilla selv, og bruker fisk i stedet for kjøtt.

Slik gjør du

Skjær laksen i jevne biter. Krydre bitene med to-tre spiseskjeer tacokrydder og et par gode klyper salt. Ikke bruk salt hvis du bruker ferdig tacokrydder fra butikken!

Stek bitene over middels høy varme i cirka to minutter, gjerne i en blanding av smør og olje. Tilsett to gode spiseskjeer crème fraîche. Rør forsiktig, og la alt sammen kose seg i pannen i ett minutt. Serveres straks – med ønsket tilbehør.

Tacokrydder

Bland sammen alle krydderiene til kryddermiksen. Oppbevares i et glass eller lignende med tett lokk.

Frisk tomatsalsa

Skjær tomatene i små biter. Skrell og finhakk løken. Finsnitt chilien. Bland sammen tomater, chili, løk, olivenolje og limesaft. Smak til salt og en god klype sukker.

Rør inn hakket koriander.

Guacamole

Del avokadoen, fjern steinen og skrap kjøttet over i en liten bolle. Mos kjøttet med en gaffel og bland inn limesaft, finhakket hvitløk og chili. Smak til med salt og pepper.

Tips

Annen fisk som for eksempel sei, isgalt eller torsk kan også brukes.

Kilde: Lise Finckenhagen i radioprogrammet «Jacobsen» på NRK P1+