Lahmacun, tyrkisk pizza

Pizzaen skal stekes i glovarm ovn, og være brun rundt kantene når den er ferdig.

Foto: Fra tv-serien Ei verd av krydder (Spice trip)

Pizza uten ost – tyrkisk lahmacun

Tyrkerne kaller pizzaen lahmacun, og sløyfer osten.

Slik gjør du

Bland det lunkne vannet med gjær, litt sukker og olje i en liten bolle. Sukkeret får gjæren til å «våkne». La det stå i ti minutter.

Bland salt og 500 gram hvetemel i en bakebolle. Bland inn væsken og elt deigen på bordet. Bruk ekstra hvetemel til utbakingen. Ha deigen tilbake i bollen, dekk den med plastfolie og la den stå på et lunt sted i en time.

Sett ovnen på maks, gjerne 300 grader. Du kan godt varme stekebrettet også.

Bland sammen lam, løk, tomat, chili, koriander og spisskummen.

Lage fire (eller flere) pizzabunner av deigen, om lag en halv centimeter tykke. Spre kjøttblandingen utover hver pizza.

Stek pizzaene i den glovarme ovnen i rundt fem minutter, eller til de er brune rundt kantene. Strø over litt chili og sumac, og server med de friske urtene.

Tips

NETT-TV: Se «Ei verd av krydder»

Kilde: Fra TV-serien Ei verd av krydder (Spice Trip)/Channel 4