Råmarinert kamskjell, syltet eple, brødkrutonger og ørretrogn

Denne forretten kan du gjøre klar på forhånd, bare vent med å legge på brødterningene, eplebitene og ørretrognen til kamskjellene skal serveres.

Foto: Espen Hobbesland / NRK

Råmarinert kamskjell, syltet eple, brødkrutonger og ørretrogn

Kamskjell i tynne skiver får noen dråper sitronsaft, salt og pepper før de blandes med syltet eple, brødkrutonger og ørretrogn. En god forrett fra Kjartan Skjelde.

Slik gjør du

Skjær kamskjellene i tynne skiver. Ha på sitronsaft og smak til med salt og pepper.

Skjær eplet i små terninger og kok terningene sammen med eddik, sukker og vann i ca. 5-6 minutter i en liten kjele.

Skjær rugbrødet i terninger og stek dem i pannen med solsikkeolje, salt og pepper til de er gylne og sprø.

Anrett kamskjellene sammen med eplebitene, ørretrognen og rugkrutongene.

Kilde: Kjartan Skjelde i Førkveld/NRK1