Rengakake

Det sies at rengakakene skal ha sju ringer.

Foto: Frank Nygård / NRK

Rengakake

Rengakake er fine spiralkaker som kan lages med forskjellige typer mel. Denne oppskriften er med byggmel, og kommer fra Eli Ann Solum.

Slik gjør du

Bland byggmel og hornsalt. Smelt smøret og bland i melet. Ha i melk til passelig bløt deig. Oppbevar deigen i plastpose mens du baker, for den trutner etterhvert. Blir den for tørr blir den vanskelig å bake.

Deigen trilles ut til tynne pølser som er omtrent 30-40 centimeter lange og 7-8 millimeter tykke. Rengakakene skal ha spiralform, snurr derfor pølsene som i en spiral/sneglehus.

Stek midt i ovnen på 220 grader i cirka 20-23 minutter. Kakene skal være lysebrune.

Tips

Oppskriften ble endret 1. oktober 2020 etter oppskrift fra Eli Ann Solum.

Kilde: Eli Ann Solum