Rødbeteravioli

I stedet for pasta fylles marinerte skiver av rødbete med nydelig nøtteost. Her er rødbeteraviolien servert med marinerte fiken og en enkel råkostsalat.

Foto: Mari Hult

Rødbeteravioli

Ravioli er en type pasta der to lag med pastaflater legges over hverandre med fyll imellom. Ordet ravioli kommer fra det italienske verbet riavvolgere («å pakke inn»)

Slik gjør du

– Dette er en fabelaktig rå variant, og oppskriften har jeg fått av kjøkkensjef David Bailey på Saf i London. Han er glad i å dele oppskrifter, og derfor føler jeg meg nesten forpliktet til å dele den videre, sier Mari Hult.

Skrell rødbetene, og skjær dem i syltynne skiver (bruk en mandolin om du har). Dersom du vil det skal se skikkelig fint ut og du har utstyret til det, kan du trykke ut fine sirkler.

Ha rødbetskivene i en bolle, og hell olivenolje over. Ha i hvitløk og salt, dekk med plastfolie og sett kaldt i minst et par timer før servering.

Før servering tar du fram probio-ostebasen. Rens og finhakk løk, finhakk timian og persille, og bland alt sammen med ostebasen. Ha over i en sprøytepose med ganske stor åpning.

Tørk av rødbeteskivene, og legg halvparten bortover på et brett. Spøyte en “topp” ostemasse i midten av hver bit. Gjenta på resten. Topp med den resterende havparten av rødbeteskiver.

Probio-ostebase
Bløtlegg nøttene i minst to timer.

Sil av vannet. Ha dem i en kjøkkenmaskin eller blender sammen med probiotika, og kjør til du har en jevn, helt finkornet masse. Spe eventuelt med bittelitt vann dersom det blir for tykt.
Dersom du ikke har en blender med en stang i lokket, må du nok stoppe flere ganger og dytte ned nøttemassen med en slikkepott.

Ha nøttemassen over i en bolle. Ha plastfolie over, og stikk noen hull i den. La bollen stå i romtemperatur i 12 timer.

Etter 12 timer krydrer du massen med løkpulver, hvitløkpulver, næringsgjær, salt og pepper etter salt.

Tips

Har du dehydrator anbefaler jeg å lage eget løk- og hvitløkspulver ved å tørke løk og hvitløk, og å kjøre det til pulver i en liten kjøkkenmaskin eller blender.

Oppskriftene er fra Vegetarbloggen.no.

Kilde: Vegetarbloggen til Mari Hult