Slik gjør du
Fjern de to ytterste bladene av rødkålen. Del rødkålen først i to, så i fire, slik at hver del henger sammen i en del av stilken. Ta tak i stilken, og snitt rødkålen i grove strimler.
Ha en romslig gryte på medium varme, og fres rødkålen i litt andefett. Etter fem til ti minutter er spensten i kålen borte. Da har du i knust allehånde, hele laurbærblad, hel kanelstang, grovknust spisskummen, hele stjerneanis, sukker, salt, epleeddik og eplejuice.
La det hele stå og syde i cirka 90–120 minutter under lokk. Snu kålen i kjelen iblant. Ta av lokket de siste 20 minuttene slik, at kålen får dampet fra seg og smaken forsterkes.
Juster smaken med noen dråper eplesidereddik, sukker og salt. Avslutt med å røre inn litt andefett, eller ribbefett i kålen, for både smakens del, og at kålen får en fin glans.
- Oppskrift: Langtidsstekt ribbe
- Oppskrift: Ovnsbakte poteter til ribbe eller pinnekjøtt
- Oppskrift: Sjysaus til ribbe