Rødkål med kanel, laurbærblad og stjerneanis

Rødkål med krydder.

Foto: Jon Marius Hyttebakk / NRK

Rødkål med krydder

Denne rødkåloppskriften er godt krydret med allehånde, kanelstang, spisskummen og stjerneanis.

Slik gjør du

Fjern de to ytterste bladene av rødkålen. Del rødkålen først i to, så i fire, slik at hver del henger sammen i en del av stilken. Ta tak i stilken, og snitt rødkålen i grove strimler.

Ha en romslig gryte på medium varme, og fres rødkålen i litt andefett. Etter fem til ti minutter er spensten i kålen borte. Da har du i knust allehånde, hele laurbærblad, hel kanelstang, grovknust spisskummen, hele stjerneanis, sukker, salt, epleeddik og eplejuice.

La det hele stå og syde i cirka 90–120 minutter under lokk. Snu kålen i kjelen iblant. Ta av lokket de siste 20 minuttene slik, at kålen får dampet fra seg og smaken forsterkes.

Juster smaken med noen dråper eplesidereddik, sukker og salt. Avslutt med å røre inn litt andefett, eller ribbefett i kålen, for både smakens del, og at kålen får en fin glans.

Kilde: Øyvind Hjelle i Ribba – minutt for minutt og Kvelden før kvelden 2016 og 2017