Russisk borscht

Det er rødbeter som gir suppen den flotte, røde fargen.

Foto: DR

Borscht

Prøv denne populære ukrainske suppen som er fylt med oksekjøt, kål og rødbeter. Det sies at den er bedre andre dagen den varmes opp, og enda bedre tredje dag – ikke ulikt den norske fårikålen?

Slik gjør du

Brun kjøttet i ei gryte. Det skal ha god farge. Ha det i en stor kjele sammen med margbein, løk, selleri, gulrøtter, laubærblad, salt og pepperkorn. Dekk med vann og kok i en halvtime . Det kommer til å danne seg skum og urenheter på overflaten. Dette må du fjerne med en hullsleiv.

Ha i rødbeter, tomater, kummen og kål og kok videre i en times tid. Nå bør kjøttet løsne fra beina. Ta det opp, og la suppen syde forsiktig videre. Ta kjøttet fra beina og skjær det opp i terninger.

Smak til med sitronsaft, eddik, sukker, salt og pepper. Resultatet skal bli en kraftig suppe med god kjøttkraft og grønnsaksfyll.

Ha i kjøttet og en finrevet rødbete. Kok opp – og suppen får en lekker rødfarge.

Serveres med creme fraiche og purre på toppen.

Tips

Hvis det er lite smak, kan du ha i en buljongterning, men pass på at det ikke blir for mye salt.

Servér gjerne borscht sammen med piroger:

SE I DANMARKS RADIO: From Russia with love

Kilde: «Munter mat», orig. tittel «Spise med Price» © Copyright DR