Slik gjør du
Brun kjøttet i ei gryte. Det skal ha god farge. Ha det i en stor kjele sammen med margbein, løk, selleri, gulrøtter, laubærblad, salt og pepperkorn. Dekk med vann og kok i en halvtime . Det kommer til å danne seg skum og urenheter på overflaten. Dette må du fjerne med en hullsleiv.
Ha i rødbeter, tomater, kummen og kål og kok videre i en times tid. Nå bør kjøttet løsne fra beina. Ta det opp, og la suppen syde forsiktig videre. Ta kjøttet fra beina og skjær det opp i terninger.
Smak til med sitronsaft, eddik, sukker, salt og pepper. Resultatet skal bli en kraftig suppe med god kjøttkraft og grønnsaksfyll.
Ha i kjøttet og en finrevet rødbete. Kok opp – og suppen får en lekker rødfarge.
Serveres med creme fraiche og purre på toppen.
Tips
Hvis det er lite smak, kan du ha i en buljongterning, men pass på at det ikke blir for mye salt.
Servér gjerne borscht sammen med piroger:
SE I DANMARKS RADIO: