Antonio Carluccio og Gennaro Contaldo

Vennene og sjefkokkene Antonio Carluccio og Gennaro Contaldo har reist tilbake til Italia for å se hva som har forandret seg på de 40 årene de har bodd utenlands. Er matkulturen i gamlelandet den samme?

Foto: Chris Terry / © Chris Terry 2011

Sjokoladepudding med Amaretto

Denne italienske desserten kan du velge om du vil spise varm eller kald.

Slik gjør du

Ha melka i en kjele og varm den forsiktig opp. Ha melet, sukkeret og vaniljestanga og -frøa i en annen kjele, og litt av den varme melka, og pisk det sammen.

Ha i resten av melka, og pisk godt, fremdeles på lav varme. Ha i likøren, og fortsett vispinga til blandinga begynner å tykne.

Ta kjelen av plata, og bland inn sjokoladen og smøret. Det kommer til å smelte mens du rører.

Puddingen kan serveres både varm og kald. Ha den i serveringsglass, og strø knuste kjeks over.

Tips

Andre oppskrifter fra første del av programmet:


Kilde: Antonio Carluccio og Gennaro Contaldo i TV-serien «To grådige italienere» (Two Greedy Italians)