Sjokoladesmør

Hjemmelaget sjokoladesmør, herlig på brødet i ferien.

Foto: Fra tv-serien Det søte sommerliv/DR / DR

Sjokoladesmør

Sjokoladepålegg som er deilig på godt grovbrød. Noe å gi bort som vertinnegave? Mette Blomsterberg lager sjokoladesmør i tv-serien Det søte sommerliv.

Slik gjør du

Hasselnøttene ristes kort i ovnen ved 220 °C i 5-6 minutter. Avkjøles og skallet masseres av med fingrene. Kjør til fint hasselnøttmel i blenderen.

All sjokoladen hakkes fint og has i en stor skål. Kremfløten kokes opp og tas av varmen. Halvparten av den varme fløten helles rett over den finhakkede sjokoladen. Rør med en skje eller slikkepott og rør godt til det dannes en emulsjon.

Tilsett mer og mer varm fløte mens det fortsatt røres. Tilsett smøret i små biter under stadig omrøring. Tilsett nøttemelet til slutt. Sjokoladesmøret helles på rengjorte glass og lukkes med lokk.

Sjokoladesmøret kan oppbevares i kjøleskap opp til tre uker.

Kilde: Mette Blomsterberg i tv-serien Det søte sommerliv/DR