Kokte blomkålbuketter som tilbehør til middag, tenker du sikkert. Og blomkålsuppe, selvfølgelig. Men hva med stekt blomkål, bakt blomkål eller most blomkål?
Ulike metoder, varmebehandling og kombinasjoner med krydder og andre råvarer får fram nye smaker i den velkjente grønnsaken. Det er bare å fylle kurven med blomkålhoder. Prøv sjøl – du kommer sannsynligvis til å bli positivt overraska!
1. I dipp – til poteter, grønnsaker eller brød
2. I puré – som tilbehør til fisk eller kjøtt
3. I gryterett – som hovedingrediens
- OPPSKRIFT: Indisk dal med poteter og blomkål
- Flere oppskrifter på indisk mat
- Flere oppskrifter på middag uten kjøtt og vegansk mat
4. I suppe – sammen med sopp og kongekrabbe
- OPPSKRIFT: Eventyrlig god blomkålsuppe
- Flere oppskrifter fra Lise Finckenhagen
- OPPSKRIFT: Klassisk blomkålsuppe