Hopp til innhold

Slik har du kanskje aldri smakt blomkål

Om høsten er blomkålen ekstra tilgjengelig – rimelig. Her er blomkåloppskriftene du kanskje ikke har prøvd før.

Andreas Myhrvold lager blomkålsuppe

Det er fort gjort å dele blomkål i fine buketter etter at du har sett hvordan Andreas Myhrvold gjør det.

Kokte blomkålbuketter som tilbehør til middag, tenker du sikkert. Og blomkålsuppe, selvfølgelig. Men hva med stekt blomkål, bakt blomkål eller most blomkål?

Ulike metoder, varmebehandling og kombinasjoner med krydder og andre råvarer får fram nye smaker i den velkjente grønnsaken. Det er bare å fylle kurven med blomkålhoder. Prøv sjøl – du kommer sannsynligvis til å bli positivt overraska!

1. I dipp – til poteter, grønnsaker eller brød

Små poteter og blomkålspread
Foto: Fra TV-serien Anne lager mat i New York / DR

2. I puré – som tilbehør til fisk eller kjøtt

Kveite med brunet blomkålpuré og soyasmør
Foto: Tone G. Johannesen / NRK

3. I gryterett – som hovedingrediens

Indisk dal med poteter og blomkål
Foto: Fra tv-serien Anne får gjester / DR

4. I suppe – sammen med sopp og kongekrabbe

Blomkålsuppe med kongekrabbe
Foto: Tone G. Johannesen / NRK

5. Forvellede – i salaten

Vintersalat
Foto: Stine Mari Sæle / NRK

6. Stekt i panne – med masse krydder

Stekt blomkål med panch phoron
Foto: Egon Rix / DR