Soppsuppe

Mesteparten av soppen er i småbiter i suppen. Men en del er også spart til slutt, for å gi noe å bite i.

Foto: Tone G. Johannesen / NRK

Soppsuppe

Mye god sopp, hvitvin, fløte og andre godsaker gjør denne oppskriften fra Lise Finckenhagen til en vinner.

Slik gjør du

Rens soppen. Kutt 500 g i små biter. Smelt smøret i en kjele og fres løken til den er blank og myk. Tilsett sopp og timian og la det frese et par minutter til. Tilsett hvitvin og kok til halvparten har fordampet.

Hell i kraft og melk, la det småkoke i ca. 20 minutter.

Tilsett fløten og kjør suppen til en jevn puré i en hurtigmikser. Virker suppen veldig tykk kan du spe den med mer buljong eller melk.

Ha suppen tilbake i kjelen og smak den til med salt, pepper og sitronsaft.

Del resten av soppen i pene biter og stek den sammen med finhakket hvitløk. Krydre med salt og pepper og tilsett gressløk og/eller persille.

Fordel soppen i dype suppetallerkener og slå suppen over. Server med toast eller godt ferskt brød.

Tips

En dråpe eller to med soppolje eller trøffelolje i suppen rett før servering høyner smaken.
Kjør suppen med en stavmikser rett før servering, da blir den luftigere.
Tynne lange toast kan du lage ved å skjære en halvstekt baguette i meget tynne skiver på langs. Legg skivene på et stekebrett og stek/toast skivene gylne og sprø i ovn ved 200 °C.

Kilde: Lise Finckenhagen