Supersunne adventspannekaker

Disse pannekakene kan du spise til frokost hver dag. Hvis du har tid.

Foto: Agnete Daae-Qvale Holmemo / NRK

Sunnere pannekaker

Ane Kjerstine Sandstad serverer amerikanske søndagspannekaker i en sunnere utgave. Disse inneholder mye protein og kostfiber og serveres med frukt, bær og kesam tilsatt pepperkakesmuler.

Slik gjør du

Pannekaker

Kjør alt med stavmikseren, og la røra svelle i 30 minutter. Stek små pannekaker på middels varme.

Pepperkake-kesam

Kjør fire pepperkaker i en blender. Bland pepperkakepulveret i en boks mager kesam. Smak til litt etter litt.

Pynt pannekakene med friske bær og klementiner.

Tips

Ane Kjerstine Sandstad lagde pannekakene i radioprogrammet Brønsj i fjor, og serverte dem med en smak av jul, frukt og bær. Hvis du ikke synes pepperkaker passer, kan du gjerne bruke en eller annen søt kjeks til kesamen i stedet.

Kilde: Ane Kjerstine Sandstad i radioprogrammet Brønsj på NRK P1