Slik gjør du
Pære- og sellerimarmelade
Skrell selleriroten og skjær den i terninger. Skrell pærene og ta ut kjernen.
Kok sellerien i sukkerlake på lav varme under lokk til den blir myk, men fremdeles spenstig.
Legg pærene i en kasserolle og press sitronsaft og riv sitronskall over. Legg på lokk og la det småkoke/dampe under lokk til de er myke. Tilsett pektin etter anvisning på pakken. (Pauls tips er å bruke 3 g finsk pektin.)
Ta sellerien ut av sukkerlaken og ha den i kasserollen med pærene. Ha på sukker og la det koke kraftig i 3-5 minutter. La det stå et par minutter og skum av. Helles på sterile glass og settes i kjøleskap.
Ovnsbakte Ingrid Marie-epler med ingefær
Sett eplene på en stekeplate i ovnen og bak på 190 °C til de er myke (ca. 10 - 15 minutter).
Skjær bort kjernehuset og bland sammen «kjøttet». Kjør i en food processor sammen med sukkeret. Sil av væsken.
Riv ingefæren og press ut juicen. Ha juicen i eplemosen. Smaksett etter smak (smaksett med sitron).
Tips
Ingrid Marie er opprinnelig en dansk eplesort og regnes blant våre høst- og vinterepler. Frukten er rund og middels stor. Skallet er mørkerødt med lysebrune prikker. Fruktkjøttet er gulhvitt og friskt syrlig i smaken.
Paul Svensson: Österbottenost/Iskällarost à la Strömsö