Tomatpai

Tomatpai med mye god tomatsaus, ost med mye smak og egg.

Foto: Fra TV-serien Hygge i Strömsö / YLE

Tomatpai

Denne paien forutsetter at du har laget Pauls gode tomatsaus på forhånd. Tomatpaien inneholder også ost med mye smak og egg.

Slik gjør du

Kok Pauls gode tomatsaus.

Bland sammen alle ingrediensene til paideigen i en kjøkkenmaskin. La den hvile i kjøleskapet. Riv deigen og ha den i en paiform, trykk ut deigen jevnt. Frys formen i cirka 15 minutter.

Stek paibunnen i ovnen på 175 grader i cirka 10 minutter, uten at den tar farge.

Bland tomatsaus med revet ost og egg. Ha tomatrøren i paibunnen og stek den i ovnen på 170 grader til den har fått fin farge og fast konsistens.

Avkjøl og server tomatpaien med en god grønn salat eller som tilbehør på krepsefesten.

Tips

Flere oppskrifter med Paul Svenssons gode tomatsaus:

Kilde: Paul Svensson i TV-serien Hygge i Strömsö/YLE