Cheese pizza

Pizzasausen La Salsa brukt i en enkel Cheese pizza.

Foto: Kristoffer Møllevik / NRK

Tomatsaus til pizza eller pasta – La Salsa

I USA kalles denne sausen for «Marinara». Den inneholder klassiske italienske ingredienser som hvitløk og basilikum, og småkokes, akkurat som bestemoren din ville laget den hvis hun var italiener.

Slik gjør du

Sausen er kjempegod på pizza, men kan også brukes som pastasaus eller saus til kylling, fisk eller bakte eller grillede grønnsaker.

1. Ha tomatene i et dørslag og sil av saften i en bolle. Behold saften.
2. Ha tomatene i en bolle og knus dem med fingrene eller potetstapper.
3. Varm oljen i en gryte.
4. Ha i løk, tilsett litt salt og pepper, og stek på middels varme i et par minutter.
5. Ha hvitløk i gryten, rør sammen og stek videre til grønnsakene er myke (ikke brune).
6. Hell tomatene over i gryten, tilsett oregano, rør godt sammen, og kok opp. Reduser varmen og la sausen småkok i ca. 15 minutter. Hvis sausen er for tykk, kan du tilsette noe av tomatsaften.
7. Rør basilikumbladene i sausen, smak til med salt og pepper, og la den koke i et par minutter til.
8. La sausen kjøle ned før den brukes på pizzaen.

Tips

Sausen blir enda bedre når den har stått i noen timer, gjerne natten over. Dekk over bollen med plastfilm, og ha den i kjøleskapet.

Du kan godt sløyfe basilikumblad hvis ønskelig, spesielt hvis du skal ha basilikum på pizzaen.

Hemmelig tips
Hvis du ha et stykke Parmigiano-Reggiano, kan du skjære av et stykke skorpe fra osten og ha den i sausen sammen med tomatene. Fjern den (og kast) når sausen har kjølt helt ned.

Kilde: Pizza Angels: Craig Whitson, Tore Gjesteland, Kenneth Hansen og Mats Widén