Laksetaco og tortilla fra Lise Finckenhagen

Lise Finckenhagen baker tacolefser selv. Hun elter først deigen forsiktig, og deretter kraftigere, til den blir glatt og smidig.

Foto: Lise Finckenhagen

Tortilla – tacolefser

Hvis du oppbevarer deigen til tacolefsene i poser mens du baker, blir ikke deigen tørr, og du kan nyte din egen, ferske tortilla til fredagstacoen.

Slik gjør du

Bland mel, salt og bakepulver i en bakebolle. Tilsett vann og olje, og arbeid deigen rolig i ett minutt – til den har «samlet seg». Skru opp hastigheten på kjøkkenmaskinen og arbeid deigen videre i tre minutter, til den blir helt glatt og smidig.

Del deigen i 16 like store biter, og rull dem til små boller. Legg bollene i en liten brødpose, press luften ut av posen, tett igjen og la bollene hvile i posen i cirka 15 minutter.

Ta én og én bolle ut av posen og kjevle dem ut til tynne leiver, cirka 20 cm i diameter. Ikke bruk mel, bruk heller litt olje hvis nødvendig. Stek lefsene i en tørr, varm stekepanne. Omtrent 45 sekunder på den ene siden, og 20 sekunder på den andre.

Dekk til de ferdigstekte lefsene med et kjøkkenhåndkle slik at de holder seg varme og myke.

Tips

Kilde: Lise Finckenhagen i radioprogrammet «Jacobsen» på NRK P1+