Varmende løksuppe

Lise Finckenhagens løksuppe gratinert med brød og ost.

Foto: Tone Rieber-Mohn / NRK

Varmende løksuppe

Lise Finckenhagen byr på en suppe som vil varme deg langt inn i sjelen. Gratinert løksuppe er en god venn på kjølige dager.

Slik gjør du

Skrell og skjær løken i tynne skiver. Finhakk eller skjær hvitløken i tynne skiver. Smelt smøret i en romslig kasserolle og fres løken blank. Ha i sukker, hvitløk og timian. Fres løken stille og rolig over middels varme (under sporadisk omrøring) til løken har blitt gyllen og karamellisert.

Hell i vinen, la den koke godt inn før du tilsetter kraften. La suppen syde under lokk i ca. 30 minutter. Smak til med salt, pepper og noen dråper eddik eller sitronsaft.

Toast brødskivene raskt på begge sider under grill i ovn.

Fordel løksuppen i fire suppeskåler eller lignende. Topp suppene med en toastskive og fordel osten til slutt. Gratiner suppen under grillen i ovnen til osten er deilig gyllen.
Dryss over hakket persille og server.

Kilde: Lise Finckenhagen i radioprogrammet «Jacobsen» på NRK P1+