Slik gjør du
Bunn
Spre havregryn og sesamfrø på et brett, og rist dem i ovnen i cirka åtte minutter.
Bland gryn og frø med mel, bakepulver, salt og pepper til jevn masse i en kjøkkenmaskin. Bland sammen soyamelk og olje, og rør det inn i blandingen med en tresleiv slik at det blir en deig.
Smør en paiform med litt olje, og dytt deigen ned i formen. Skjær bort overflødig deig fra kantene. Sett i kjøleskapet mens du lager fyllet.
Fyll
Sett ovnen på 180 grader. Varm en stor panne eller gryte med litt olje i. Stek sopp og løk til det er lett brunt, i cirka ti minutter. Skru ned varmen til middels.
Ha i hvitløk, basilikum, timian og chili. Hell i vin (eller vann) og litt av saltet, og kok ut pannen.
Ha tofu, sitronsaft, riseddik og resten av saltet i en blender, og kjør det til en glatt masse. Du kan også bruke stavmikser. Bland massen med sopp- og løkblandingen.
Rens og vask spinaten. Blansjer den lett i en panne. Avkjøl, tørk og press ut fuktigheten. Bland spinaten godt sammen med resten av fyllet.
Ha fyllet i formen og stek paien på 170 grader i 30 minutter.