Vill burger med tytterbærrømme og kryddersyltet sopp

Tyttebærrømme, sopp med ekstra krydder, sprøtt bacon og rødløk til elgburger.

Foto: Tone Rieber-Mohn / NRK

Viltburger med tyttebærrømme og kryddersyltet sopp

Hamburger av elgkjøttdeig eller annet vilt servert med kryddersyltet sopp, tyttebærrømme, bacon, rødløk og salat.

Slik gjør du

Fres soppen over høy varme i en stor stekepanne med litt olivenolje. Fres til eventuell væske har fordampet. Krydre med salt og litt kvernet pepper.

Ha soppen over i en kasserolle og tilsett hvitløk og vann. La soppen syde under lokk i noen minutter. Tilsett sukker, eddik og krydderier. La det hele småkoke videre under lokk i 10-15 minutter.

Hell over på varme, rene glass. Oppbevar den syltede soppen kjølig, holdbar i ca. en måned.

Vend lett sammen rømme og tyttebær.

Bland raskt sammen viltkjøtt, spekk, einebær, salt og pepper. Deigen skal ikke arbeides mye. (Stek gjerne en bitteliten prøve og juster smaken med salt og pepper, eventuelt kan du krydre de ferdig formede burgerne med litt salt og pepper på hver side.) Form deigen til 4 store burgere.

Stek burgerne 5-6 minutter på hver side i en stor og varm stekepanne med smør og litt olje.

Anrett burgerne på hamburgerbrød med salat, syltet sopp, sprøstekt bacon og tyttebærrømme.

Tips

Flere oppskrifter: «Jacobsen»

Kilde: Lise Finckenhagen i «Jacobsen»