Wok i det fri
Foto: Den Norske Turistforening

Wok på bålet

Sunn turmat i en fei! Og du bestemmer ingrediensene helt selv. Woken setter du rett på bålet.

Slik gjør du

Har du woket noen ganger, vet du at oppskrift ikke er nødvendig for et perfekt måltid. Det viktige er å frese ingrediensene raskt, så smak, konsistens og næringsstoffene bevares optimalt.

Beregn ca. 300 gram per pers.

Å woke hever smaken på grønnsakene. Men husk, wok litt og litt av gangen og ikke mer enn 2 minutter

Kutt opp grønnsaker i strimler, fres det i varm olje og tilsett hvitløk, soyasaus og ingefær. Friske urter er ypperlig i wok. Spesielt koriander og ingefær. Ha de i helt til slutt. Frukt og nøtter er godt i wok, prøv epler, mango, søt ananas, cashew- og peanøtter.

Wokmat serveres umiddelbart!

Mariner fisk og kjøtt: Både fisk, hvitt og rødt kjøtt kan marineres. Det gir en ekstra smak, og kan også gjøre kjøttet mørere. Legg oppskåret biter i marinade, stapp det i en plastpose og deis det i pannen når sulten melder seg. Benytt gjerne ferdige paste, krydder/curry blandinger eller hjemmelaget saus av olje og friske urter.

Tips

wok i det fri
Foto: Den Norske Turistforening

Typiske grønnsaker som egner seg best for wok er sukkererter, stangselleri, asparges, aubergine, hodekål, brokkoli, paprika, squash, kinakål, reddik, spinat, gulrot, purre, kålrot, spirer, sopp, mais og løk.

Annet woktilbehør: Vannkastanjer, bambusskudd, laurbærblad, sitrongress, friske urter, bønner, svisker og nøtter.

Server med ris, nudler og pinne,- panne eller nanbrød.