skilleHør MusikknyttskilleNotodden 2006skille_slutt
Musikk Artister 3_1_banner
Her er du: NRK.no > Musikk > Artistar Sist oppdatert 16:10
Har du tips? Send mail til musikk@nrk.no

spacer
VELG ARTIST
A B C D E F G H I J K L M N O P
Q R S T U V W X Y Z Æ Ø Å Andre

Briskeby

For ikke lenge siden ville de fleste besvart spørsmålet om hva Briskeby er, med at det er en "bydel i Oslo".

Av Jørn Gjersøe. Publisert 05.06.2001 19:42. Oppdatert 10.05.2005 13:54.
Men etter det siste jubelåret for Larvik-gjengen går assosiasjonene automatisk til Lise Karlsnes og hennes kumpaner i bandet Briskeby.

”A song to whisper”

Med sangen ”A song to whisper” fikk norske radiolyttere, platekjøpere og ikke minst plateselskap ørene opp for et splitter nytt norsk popband ved navn Briskeby.

Selv om eventyret startet som ”Cosmic Debris” i 1996, var det i år 2000 det virkelig tok av. Med nytt navn, ny vokalist og hyping i pressen som "det nye store".

Bransjekrig

Fra plateselskapenes side førte det til en aldri så liten bransjekrig om å få skrive kontrakt med dem, men bandet valgte i første runde å skrive kontrakt med den lille, uavhengige labelen Forward Records. Etter singelutgivelsen ”Propaganda” bestemte band og daværende plateselskap at de allikevel skulle skrive kontrakt med et stort selskap. Valget falt på Universal Music.



Skaffet ekstra oppmerksomhet

Briskeby stammer fra Larvik og Tønsberg, og består av Lise Karlsnes, 20 år (vokal), Bård Helgeland, 28 år (bass), Bjørn Bergene, 23 år (gitar) og Claus Larsen, 24 år (trommer). De tre gutta har spilt sammen i en del år, Lise kom med i gjengen etter hvert, og har klart vært med på å skaffe gruppen ekstra oppmerksomhet.

Albumproduksjonen av plata ”Jeans for Onassis” har foregått i ”Polar Studios” i Stockholm samt i ”the Livingroom” i Oslo, hos produsent Espen Berg.

Sikker popteft

Formelen bak Briskeby-suksessen er en kombinasjon av sikker popteft, smårøff rock med upolerte kanter og en kvinnelig vokalist med utstråling langt utover det vanlige. Med disse ingrediensene har bandet klart å få og deretter holde på oppmerksomheten, mens Lise Karlsnes har etablert seg som blikkfang både på og utenfor scenen.

LENKER
Briskeby Offisiell hjemmeside
Bakgrunn: Briskeby (05.06.2001)
Siste saker:
Flere saker: ALT OM BRISKEBY

Copyright NRK © 2008  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no