skilleHør MusikknyttskilleNotodden 2006skille_slutt
Musikk Artister 3_1_banner
Her er du: NRK.no > Musikk > Artistar Sist oppdatert 16:10
Har du tips? Send mail til musikk@nrk.no

spacer
VELG ARTIST
A B C D E F G H I J K L M N O P
Q R S T U V W X Y Z Æ Ø Å Andre
Fokus:

Britney Spears

Hun er en av tidenes mest populære tenåringsstjerner, og har skapt trender for mange andre artister i sin generasjon.

Publisert 16.08.2001 22:10.
Britney Spears ble født i Kentwood, LA 2. desember 1981.
Hennes musikalske aktiviteter startet tidlig med danseshow og kirkekor. Og i en alder av 8 år fikk hun være med på en audition for Disney Channels Mickey Mouse Club-show. Selv om produsentene av showet mente hun var for ung for rollen, overbeviste hun dem med sitt talent.

Fikk rollen

Dette hjalp henne inn på New Yorks ”Off-Broadway Dance Center” og ”Professional Performing Arts School”. Etter en serie med tv-reklamer og sceneopptredener fikk hun endelig en rolle i Mickey Mouse Club-showet, i en
alder av 11 år. Der ble hun med i to sesonger, før hun begynte som soloartist.

Debuterer

Tidlig i 1999 kom debuten ”…Baby one more time”. En plate som blei en kjempehit, ikke minst takket være singlene "(You Drive Me) Crazy", ”Born to make you happy” og tittelmelodien ”…Baby one more time”.

Våren 2000 kom oppfølgeren i ”Oops…I did it again”. En plate der Britney Spears ikke viker mange tommene fra den opprinnelige oppskriften som gav henne suksess.

Britney Spears to første album har debutert på 1. plass på albumlistene. ”Baby One More Time” gjorde det 30. januar 1999 og var på toppen seks uker. ”Oops .... I Did It Again” gjorde det 3. juni 2000, men falt ned uken etter.

Høsten 2001 kom hennes tredje album "Britney". Dette debuterte også på 1. plass på Billboard-listen. I løpet av den første uken rakk ”Britney” å selge 746.000 eksemplarer av plata.

Av Jørn Gjersøe.

LENKER
Bakgrunn: Britney Spears (16.08.2001)
Siste saker:
Flere saker: ALT OM BRITNEY SPEARS

Copyright NRK © 2008  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no