skilleHør MusikknyttskilleNotodden 2006skille_slutt
Musikk Artister 3_1_banner
Her er du: NRK.no > Musikk > Artistar Sist oppdatert 16:10
Har du tips? Send mail til musikk@nrk.no

spacer
VELG ARTIST
A B C D E F G H I J K L M N O P
Q R S T U V W X Y Z Æ Ø Å Andre

Venke Knutson

Venke Knutson (Foto: Universal)
Venke Knutson (Foto: Universal)
Venke Knutson Liodden, norsk pop-vokalist f. 20. oktober 1978. Debuterte i 2003.

Publisert 14.04.2004 14:51.
Av Rune Johansen.

Venke Knutson Liodden ble født 20. oktober 1978. Hun vokste opp i en musikalsk familie på Birkeland på Sørlandet.

Faren var dirigent i det lokale korpset som bestefaren hadde opprettet. I tillegg til å spille tromme i korpset sang Venke i flere kor og spilte piano.

Kor & korps

Etter Venke var ferdig med ungdomsskolen flyttet familien til Houston, Texas der foreldrene jobbet på sjømannskirken. Venke fortsatte å synge i kor og deltok på musikal-oppsetninger. Etter to år flyttet de tilbake og Venke avsluttet gymnas-tiden på musikklinja i Vågsbygd.

Til Operasjon Dagsverk i 1996 laget Venke og noen skolekamerater et jazz-band som spilte på danskeferga. Det var hennes debut som vokalist.

Norgesmester i rock

Høsten 1998 begynte Venke på lærerhøgskolen i Oslo og startet samarbeidet med gitaristen Dan Sundhordvik. Venke sang for flere band, og da S.P.O.O.N. med vokalist og frontfigur Erik Faber vant NM i Rock i 1999 var hun framme på scenen som korist.

Venke hadde allerede vært vokalist-hjelp i DiscLab sitt studio, da en av innehaverne, Jørn Dahl, oppdaget henne på det legendariske live-musikk-utestedet Smuget i Oslo. Våren 2002 begynte samarbeidet mellom henne og Dahl, som tidligere hadde produsert Lene Marlin og Sissel Kyrkjebø.

Platekontrakt

Våren 2003 presenterte Jørn Dahl og Venke Knutson materialet for Universal. Det ga henne platekontrakt med gigant-selskapet. I tillegg havnet Knutson i artist-stallen til Playroom-manager Jan Fredrik Karlsen, som nøt stor suksess med IDOL-konseptet i 2003.

I juni debuterte Venke Knutson med ”Panic”. Låta ble a-listet på NRK Petre og beholdt sommer-hit-stemplet til februar 2004. Måneden etter kom oppfølgeren ”Scared”. ”Panic” var å finne på flere samleplater og nådde på sitt beste en 10. plass på VG Lista Topp 20 i september 2003.

Album i juni

Ved siden av artist-karrieren er Venke Knutson ferdig utdannet lærer og jobber som klasseforstander for en barneskole-klasse. Plateselskapet Universal har prioritert Venke Knutson til å være sin norske hovedsatsning for 2004 og et album er ventet i juni.

Bakgrunn: Venke Knutson (14.04.2004)
Siste saker:

Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no