OVERSIKT NYHETER SPORT MUSIKK UNDERHOLDNING FILM LITTERATUR MAT BARN UPUNKT
NRK Toppbanner

Her er du: NRK > Musikk > Artistar > Madonna

Oppdatert 04.05.2001 14:56

MADONNA

Madonna spesial
 

Mamma Madonna

Publisert 17.12.2000 22:01

Med en nyfødt datter på hjemmefronten og filmsuksess på bortefronten, ble 1996 og 1997 gode år for Madonna.

Av Leif Gjerstad

1996:

Madonna like etter fødselen (Foto: Scanpix/AP)
Retten i Los Angeles finner Madonnas plageånd Robert Downey Hoskins skyldig for å ha forfulgt Madonna og for å ha satt fram trusler mot henne og ved en anledning å ha angrepet livvakten. Dommen lyder på fengsel i ti år. Samtidig styrker argentinsk politi sikkerhetstiltakene rundt Madonna, i forbindelse med innspillingen av ”Evita” i Argentina. Ikke alle argentinere er like fornøyde med at Madonna skal spille Eva Peron, og det har kommet en rekke trusler mot stjernen. Stormen darrer litt når landets president Carlos Menem i februar har et langt, forsonende møte med Madonna og andre i filmstaben.

Madonna skal bli mamma! I april blir det offisielt at Madonna er gravid, og at den vordende far er Madonnas personlige trimtrener Carlos Leon. I august finner Madonna ut at hennes nåværende bolig ikke passer for små barn, og hun kjøper derfor et nytt og mindre hus på "bare" 315 kvm. Hennes gamle Hollywood-bolig på 2250 kvm blir solgt for 5 millioner dollar. Mens Madonna forbereder fødselen blir Alanis Morissette tidenes mestselgende kvinnelige artist i USA med et enkelt album. Morissette var Madonnas første satsing på sitt Maverick-selskap, og i oktober passerer albumet ”Jagged Little Pill” 13 millioner solgte album, bare i USA.

Madonna føder i midten av oktober ei lita jente på 2,97 kilo på Den gode samaritan-sykehuset i Los Angeles. Jenta skal hete Lourdes, etter byen med helbredende kilder. Få uker etterpå selger Madonna sin fasjonable leilighet på Manhattan for om lag 10 millioner dollar. Hun ønsker angivelig et roligere liv nå som hun er mor, og ønsker ikke at hennes barn skal vokse opp i travle New York.
I desember får Madonna Billboard Music Awards ærespris for lang og tro tjeneste i musikkbransjen. Prisshowet ble arrangert i Las Vegas, og var Madonnas første offentlige opptreden etter at hun fødte datteren Lourdes. Få dager etterpå stiller hun som gjest hos Oprah Winfrey, i et timeslangt tv-intervju, som også er hennes første etter fødselen. 14. desember får filmen ”Evita” premiere, og stjernetåken ligger tjukk over Los Angeles. Madonna kommer til premieren sammen med sin samboer Carlos Leon, mens tusenvis av skrålende fans møtte fram for å se stjerneparaden før premieren.

1997:

Ved premieren fikk ”Evita” mange gode kritikker, og i januar blir filmmusikalen belønnet med tre Golden Globe-priser.
Madonna med the Golden Globe (Foto: Scanpix/Reuters)
En av dem går til Madonna som beste skuespillerinne i kategorien musikal/komedie. Mange tipper at hun også vil bli Oscar-nominert for rollen, men når nominasjonene foreligger er det uten Madonnas navn.
Tre måneder etter at Madonna averterte sin luksusleilighet på Manhattan til salgs, er den nye kjøperen klar. Tennisesset John McEnroe overtar leiligheten ved Central Park i New York for nærmere 50 millioner kroner, og flytter inn sammen med kjæresten og rocksangeren Patty Smythe og parets datter.

I slutten av februar får ”Evita” argentinsk premiere, men den første offentlige visningen blir avbrutt av noen som kaster en røykbombe. Kinoen blir evakuert, men blir gjenopptatt like etterpå. Ryktene om flere filmjobber florerer. Det rapporteres at hun skal ha undertegnet kontrakt med Mick Jaggers selskap Jagged Films om å spille i en film om Tina Modotti (som ble berømt for sine fotografier og politiske aktivisme i 1930-årene) samtidig som hun skal ha kjøpt filmrettighetene til Jennifer Bells bok ”Going Down”. Ikke lenge ettterpå går ryktebørsen også om at Madonna er ønsket til skurkerollen i neste ”Batman”-film. Ifølge de samme ryktene skal John Travolta ha en av de andre skurkerollene i filmen.

Etter å ha kvittet seg med leiligheten i New York, begynner Madonna å leke med tanken om å forlate USA for England. Ingenting er bekreftet, men Madonna er observert på husjakt i London. Samtidig forteller ryktene at Carlos Leon neppe blir med på flyttelasset. Madonna skal ha dumpet kjæresten, sies det. I mai får Madonna amerikansk multiplatinum-status med ”Evita”, som passerer to millioner solgte plater i USA. Det er den tiende plata på rad for Madonna som selger mer enn to millioner i USA. I august starter Madonna og filmregissøren Quentin Tarantino plateselskapet A Band Apart Records. Det nye selskapet skal konsentrere seg om filmmusikk, som skal distribueres gjennom Madonnas eget selskap Maverick Records. Den første utgivelsen kommer i desember, og blir soundtracket til Tarantinos nye film ”Jackie Brown”.

Har Madonna ny kjæreste? Ifølge pressen er hun i hvert fall på utkikk etter en erstatter for eksen Carlos Leon. Soulsangeren D’Angelo blir utpekt som hennes nye flamme, men det blir også plateprodusenten Guy Oseary og skuespilleren Andy Bird. Madonna benekter alt sammen.
Ifølge svensk presse ønsket Madonna å være Hennes & Mauritz julemodell. Men H&M valgte i stedet den sørafrikanske modellen Georgina Grenville, angivelig fordi Madonnas stjernestatus er synkende samtidig som Madonna forlangte et altfor stort honorar.

SE OGSÅ:
  • Den unge Madonna (1958 - 1981)
  • Gjennombruddet (1982 - 1984)
  • Gullalderen (1985 - 1989)
  • Sex-sjokk i motbakke (1990 - 1992)
  • Evita sikrer opptur (1993 - 1995)
  • Det store comebacket (1998 - 1999)
  • Madonna 2000 (2000)


  •  
     
    SØK

    RINGETONER
    Nå kan du få gamle og nye Madonna-låter som ringelyder på mobiltelefonen din.

    10 SISTE MADONNA
    04.05.2001 14:54
    Madonna avlyser Køln
    28.12.2000 11:04
    Hovedrolle i morgengave
    22.12.2000 14:39
    Kjentfjes om Madonna
    22.12.2000 11:32
    Ingen Madonna-fan
    22.12.2000 11:07
    - Velg Haakon, Madonna!
    21.12.2000 14:17
    Truseløst bryllup
    20.12.2000 20:26
    Hits i fleng
    20.12.2000 15:03
    Dornoch fordoblet

    Copyright NRK © 2001   -  Telefon: 815 65 900  -   E-post: info@nrk.no   -   20.12.2008 00:01