Bodø/Glimt gikk på trynet mot Strømsgodset

Før dagens kamp hadde aldri Strømsgodset vunnet mot Bodø/Glimt på Aspmyra. I dag knuste de nordlendingene 4–0.

Fredag fylte fotballklubben Bodø/Glimt 98 år, men det ble lite å feire etter lørdagens eliteseriekamp mot Strømsgodset.

– Denne kampen må vi bare glemme, sier Glimt-trener Jan Halvor Halvorsen til NRK.

Utvisning og straffe

I høljeregnet på Aspmyra startet Glimt kampen med å få en utvisning etter tre minutter. Et godt Godset-angrep endte med at Glimt-stopper Vieux Sané stoppet ballen med hånden i feltet og får marsjordre.

Bodø/Glimt

Glimt-trener Jan Halvor Halvorsen.

Dommer Brage Sandmoen tildelte i tillegg gjestene straffe. Den satte Thomas Sørum sikkert i mål.

– Når du må spille i 90 minutter med en mann mindre, så blir det tøft. Det har alt å si mot et så godt lag, sier Halvorsen.

Nå må Sané, som har vært en av Glimts beste spillere denne sesongen, stå over neste kamp mot Molde på bortebane.

Utvisningen ble helt avgjørende for Strømsgodsets seier. Drammenserne hadde tre strake tap før lørdagens kamp og hungret naturlig nok etter en seier. Ikke rart trener David Nielsen smilte bredt på sidelinjen da tre poeng var i boks.

– Det er klart at dette var en viktig seier. Jeg er veldig fornøyd med måten vi vinner på i dag, sier Strømsgodset-trener, David Nielsen.

Aldri vunnet på Aspmyra

Før dagens kamp hadde ikke Strømsgodset slått Bodø/Glimt i en eliteseriekamp på Aspmyra stadion på totalt ti forsøk. Nordlendingene har riktig nok tapt for drammenserne i Bodø ved én anledning, det skjedde i 2006 i Nordlandshallen.

Den gang vant de blå 3–0 og rykket opp til Eliteserien.

Thomas Sørum ble en sentral mann for Godset under lørdagens kamp. Etter 11 minutter fikk den tidligere Sverige-proffen en kjempesjanse til å doble ledelsen, men avslutningen på Iver Fossums gode innlegg ble stoppet av Glimt-keeper Pavel Londak.

Ødegaard tilbake

15-åringen Martin Ødegaard var tilbake i Godsets startoppstilling lørdag, og markerte seg med et strålende gjennomspill til Sørum etter 21 minutters spill. Igjen gjorde keeper Londak seg stor og avverget.

Etter drøye halvtimen var selv Londak utspilt, men da avverget Ruben Imingen baklengs for hjemmelaget ved å klarere Sørums gode avslutning unna på strek.

Bodø/Glimt var også farlig frampå ved et par anledninger, som da Moustapha Ndiaye headet rett på keeper etter et strålende innlegg av Daniel Berntsen rett før pause. Men det skulle bli Godsets dag i nord.

(Artikkelen fortsetter under)

Bodø/Glimt mot Strømsgodset på Aspmyra

Corneren slås på bakre før den heades inn i midten. Der står Iver Fossum som setter ballen knallhardt i mål og øker ledelsen til 3–0.

Økte tre ganger

Tilfeldig var det heller ikke at Thomas Sørum sto bak 2–0 kvarteret ut i annen omgang. En strålende Martin Ødegaard sto igjen bak gjennomspillet, og alene med Londak fikk Sørum to sjanser. Den siste satte han i mål.

Åtte minutter før slutt satte Iver Fossum inn 3–0 da han fikk stå alene foran Glimt-keeper Londak, før innbytter Flamur Kastrati fastsatte resultatet til 4–0 rett før slutt.

At det ikke ble flere mål skal Bodø/Glimt være mest fornøyd med. Både nevnte Sørum og lagkamerat Bismark Adjei-Boateng hadde gigantiske muligheter i annen omgang til å gjøre seieren enda større.