Hopp til innhold

Norsk bareier skylder på britene: – Gir Magaluf et dårlig rykte

Magaluf (NRK): Nordmenn som fester i Magaluf har fått et ufortjent dårlig rykte, ifølge eier og driver av den norske baren Gjøkeredet. – Det er britene som står for skandalene.

Gjøran Dolve, eier av den norske baren Gjøkeredet, mener det er stor forskjell på de ulike festgatene i Magaluf.

Magaluf på Mallorca er en liten by som er mest kjent for en gate fylt med barer og nattklubber. I en sidegate ligger den skandinaviske gaten, som de kaller den, med flere barer som spiller på norske og skandinaviske temaer.

– Vi får et annet forhold til turistene her. Man blir mer kjent, sier eier av Gjøkeredet Gjøran Dolve.

I denne gaten sies det å være mye roligere enn hovedgaten, som blir kalt den britiske bargaten. Der finner man mange flere utesteder. Magaluf er kjent for utagerende festing og skandaler. Dette er britenes skyld, ifølge Dolve.

– Det er mye festing her i Magaluf og det har blitt hypet opp med masse bilder som kommer fra den engelske bargaten.

– Nordmenn fester ikke der?

– Jeg sier ikke at nordmenn ikke fester der også, men mange kommer hit. Britene er mange flere og klarer ikke å oppføre seg helt slik de burde ha gjort. Du ser mye gærne folk. Ser du inn denne gaten, ser du stor forskjell, sier han.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Festing i Magaluf

Tusener av briter og skandinaver kommer til Magaluf på Mallorca for å feste hver sommer. Stedet skaper hvert år overskrifter på grunn av utagerende festing. Ifølge en norsk bareier i Magaluf er bildet av nordmenns festing i byen, overdrevet. Britene skal ha skylden for skandalene, ifølge ham.

Foto: Su Thet Mon / NRK

Tafsing, spying og slåssing

Roger i Magaluf

Roger (22) liker seg best i den skandinaviske delen av Magaluf fordi den ikke er like vill som den britiske delen.

Foto: Su Thet Mon / NRK

I den britiske bargaten ser det først og fremst ut som at folk har det gøy. Men en vanlig kveld innebærer også slåssing, tafsing, spying, dopsalg, sexleker, prostitusjon og ran.

Dette har ført til at hele Magaluf har fått et dårlig rykte, ifølge Dolve.

– Britene har ikke respekt, de forsøpler og spyr over alt. De tror dette er et eventyrland for dem. Skandinaver drar den langt de og, jeg kan ikke si at alle skandinaver er topp standard, men å bli satt i samme bås som britene, det går bare ikke, sier Dolve.

NRK skriver i dag om Sjømannskirken som deler ut vann til fulle ungdommer i Magaluf, som et forebyggende tiltak mot skader knyttet til alkohol. 140 nordmenn har så langt i år havnet på ett av sykehusene på Mallorca. På sommeren er det oftere unge personer som skader seg, i forbindelse med alkohol og fest.

Som et norsk konsulat

Charlotte (20) og Roger (22) fra Stavanger forteller at de føler seg tryggest i den skandinaviske bargaten. De sier de kan gjerne kan tenke seg å komme tilbake til Magaluf, men at den britiske bargaten blir litt for intens.

– Jeg liker meg ikke i den engelske barstreeten. Det er for mye folk. Men jeg synes både det er avslappende og kjekt i den rolige delen av Magaluf. Her er det mindre folk, det er mindre salg av diverse ting og du får en helt annen trygghet her i forhold til der borte, sier Roger.

Charlotte i Magaluf

Charlotte hadde dårlige forventninger til Magaluf etter å ha sett videoer på Youtube. Men etter å ha vært her noen dager sier hun at hun gjerne vil reise tilbake.

Foto: Su Thet Mon / NRK

– Jeg så videoer før jeg reiste, og det var verre enn det var da jeg kom hit. Men jeg synes ikke det er noe særlig å være i den britiske bargaten og feste, sier Tveit.

Dolve sier han av og til kan sammenligne sin egen bar med et lite norsk konsulat.

– Folk føler seg trygge her og med en gang folk har problemer så spør de om hjelp, og vi gjør det vi kan for å hjelpe dem. Det har vært tilfeller der folk ikke har kommet seg hjem, og da har vi fått telefoner om vi vet noe. Men det har normalt sett gått bra. Man kan si at vi er som et lite norsk konsulat, sier Dolve.

SISTE NYTT

Siste nytt